Mogelijkheden

Er zijn twee manieren om je levensverhalen op papier te krijgen. Je schrijft ze zelf of ik schrijf je verhalen op basis van interviews.

In het eerste geval ben ik je redacteur die kritisch meeleest en je begeleidt en adviseert. Ik kan je alles leren over structuur en opbouw. Wat je moet doen (en vooral laten) om tot de kern te komen en de aandacht van de lezer vast te houden.

In het tweede geval word ik je ghostwriter. Ik stuur je om te beginnen een lijstje met vragen, waarna ik naar je toekom voor een of meer vraaggesprekken. Die duren nooit langer dan twee uur per keer. Ik werk de interviews vervolgens uit en jij bepaalt of er nog iets bij moet of juist weggelaten moet worden.

Daarna schrijf ik een eerste versie. Ook daarna kan er nog van alles worden veranderd. Jij bepaalt uiteindelijk de inhoud. Pas als je tevreden bent, schrijf ik de tweede versie.

Als je je verhalen wilt bundelen in een boek (daar ga ik wel van uit), dan kan ik het hele proces rond vormgeving, digitaliseren van foto's en printen of drukken voor je regelen. Daarbij werk ik samen met ervaren professionals. 

Let wel: ik doe niets wat we vooraf niet hebben besproken of waar je geen toestemming hebt gegeven. Samen een boek maken, kan alleen op basis van vertrouwen, respect en integriteit.  Alles wat je schrijft of vertelt, blijft tussen ons. 

Natuurlijk wil je weten wat het kost om een boek te laten maken. 

Het is moeilijk om exacte tarieven aan te geven aangezien het om maatwerk gaat en afhangt van jouw wensen. Om hoeveel pagina's gaat het? Voor welke papiersoort kies je? Wil je foto's gebruiken en zo ja hoeveel? Kies je voor een harde of zachte omslag? En niet te vergeten: hoeveel exemplaren wil je hebben?

Om een indruk te krijgen, raad ik je aan om eens een kijkje te nemen bij Pumbo.nl. Dat is een drukker annex uitgeverij waar ze tal van mogelijkheden voor je op een rijtje hebben gezet. Verder kan je op hun website ook een handig digitaal boekje downloaden met nuttige tips over schrijven, printen en zelfs uitgeven.

Zelf reken ik een vast tarief van 25 euro (exclusief BTW) per uur voor zowel redactionele begeleiding als interviewer en ghostwriter. Maar ook in mijn geval bespreken we alles vooraf en bepaal jij hoe vaak en hoe lang je van mijn diensten gebruik wil maken. 

Een eerste kennismaking kost natuurlijk niets. Dat kan via de telefoon of via skype, maar ik vind het zelf altijd prettiger om langs te komen en elkaar persoonlijk te ontmoeten.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan zou ik je willen vragen om gebruik te maken van het contactformulier.

Ik verzeker je dat ik altijd binnen 24 uur reageer.