Elk leven is een verhalenbundel.

Een levensverhaal bestaat uit verschillende verhalen. Wat die verhalen met elkaar verbindt, is de hoofdpersoon.

Dat ben jij.

Een goed verhaal is meer dan een opsomming van feiten of anecdotes. Waar het om draait zijn betekenisvolle gebeurtenissen die tot een verandering hebben geleid.

Die gebeurtenissen hoeven niet altijd groots of meeslepend te zijn geweest. Een toevallige ontmoeting kan je leven een wending hebben gegeven. Soms realiseer je je dat pas achteraf.

Levensverhalen geven inzicht in wie je bent. In je motieven. In de keuzes die je wel of niet hebt gemaakt. Het is een intense vorm van zelfreflectie die verhelderend en soms confronterend is.

Goede levensverhalen gaan over meer dan over het onderwerp. Het raakt ook aan universele thema's zoals hoop, liefde, verwachtingen, teleurstellingen, onrecht, geluk, vriendschap, angst of spijt. Het zijn de levensthema's die we met elkaar delen.

Voor wie schrijf je?

Misschien alleen voor jezelf. Misschien voor anderen omdat je het belangrijk vindt dat ze worden gedeeld.

Of je verhalen nou spannend, leerzaam, komisch of dramatisch zijn: laat ze niet verloren gaan. Jij bent de enige die ze kan vertellen. 

Weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je al begonnen en loop je ergens vast? Dan kan ik je helpen door je redactioneel te begeleiden. Geloof me: zelfs ervaren schrijvers hebben baat bij een ervaren redacteur. 

Je kan er ook voor kiezen om je verhalen niet zelf te schrijven maar ze te vertellen in een of meer gesprekken. Dan schrijf ik ze voor je op. Natuurlijk heb jij daarbij het laatste woord.

Meer weten over de mogelijkheden? Ik leg het je hier uit.